Herpestesti

Tilaus ennen 15.00 ja toimitamme tilauksen tänään

NOPEA TOIMITUS

Herpes Simplex -tyyppi 1,2


  • Tunnistaa HSV-1 ja HSV-2
  • Vastaus 15 minuutin sisällä
  • Helppo käyttöohje
  • CE-hyväksytty


18,90 €


Aloita pikatestillä - Helppokäyttöinen, halpa ja laadukas

 


Herpes simplex -viruksia on kahta tyyppiä: tyyppi 1 (HSV-1) ja tyyppi 2 (HSV-2). Herpes simplex -infektiot ovat hyvin tavallisia. Noin 75 %:lla aikuisväestöstä on viruksen vasta-aineita, mikä on merkki siitä, että heillä on herpes simplex -tartunta. Ensimmäinen infektio saattaa antaa oireita, mutta on usein huomaamaton. Useimmat herpes simplex -viruksen kantajista eivät ole sen vuoksi tietoisia siitä, että virus on lepotilassa (latentti) äärimmäisten tuntohermojen soluruumiissa (hermosolut). Ensimmäisen infektion jälkeen herpes simplex -virus voi aktivoitua uudelleen ja synnyttää toistuvia oireita iholle ja limakalvoihin rakkuloiden muodossa. Herpes-tyyppiä 1 esiintyy usein suun ympärillä (labiaalinen herpes eli huuliherpes), ja herpes-tyyppiä 2 alavatsassa (sukupuolielinherpes).Testistä

Testissä haetaan vasta-aineita IgG ja IgM. Immuunijärjestelmä tuottaa vasta-aineet reaktiona herpesinfektiolle. Testissä mitataan herpes-tyypille 1 ja 2 tyypilliset vasta-aineet. CE-hyväksyttyjä ammattikäyttöön.

 


Kenen tulee tehdä testi?

Säännöllisin väliajoin tehtävät testit ovat tärkeitä kaikille seksuaalisesti aktiivisille, seksuaalisuuden tyypistä ja iästä riippumatta.


On hyödyllistä käydä sukupuolitautitestissä, jos olet ollut yhdynnässä ilman kondomia ja olet saanut siitä oireita, esimerkiksi erilaisia vuotoja tai jos virtsaaminen aiheuttaa kipua. On hyvä käydä testissä myös silloin kun sinulla ei ole oireita, sillä jotkin sukupuolitaudit ovat aika oireettomia.

 


Milloin minun pitää käydä testissä?

Se, milloin voit aikaisintaan käydä sukupuolitautitestissä, saattaa vaihdella,  mutta usein viikko on riittävän pitkä aika, jos olet ollut yhdynnässä ilman kondomia. Ei ole koskaan liian myöhäistä käydä testissä. Tietyt sukupuolitaudit voivat olla oireettomia useita kuukausia, ja joskus jopa vuosia tartunnasta ennen kuin oireita alkaa ilmetä.

 


Miten herpes leviää?

Herpes simplex -virus leviää ihmisruumiin eritteiden, syljen ja seksuaalisen kanssakäynnin välityksellä. HSV synnyttää tyypillistä ns. herpesihottumaa erityisesti suun ympäristöön, huuliin ja kasvoihin (suuhaavat), mutta myös sukupuolielimiin. HSV:n tarttuvuusaste on suuri ja infektion saaneilla raskaana olevilla naisilla on suuri riski viruksen siirtymisestä lapsiin synnytyksen aikana, ja erityisesti silloin kun nainen on saanut sukupuolielinherpesinfektion ensimmäisen kerran. Jos taas nainen on saanut herpesinfektion jo toisen kerran, riski on paljon pienempi.

 


Aivotulehdus (enkefaliitti)

Herpes simplex -enkefaliitti on eräs vakavimmista virusinfektioista aivoissa. Sitä, minkä vuoksi virus tuottaa enkefaliitin, ei tiedetä vielä. Joillakin herpesenkefaliittiin sairastuneilla lapsilla on voitu todeta perinnöllisiä puutteita synnynnäisessä immuunijärjestelmässä.


Käyttöohjeet

Tee näin:


  1. Puhdista sormesi alkoholia sisältävällä puhdistusliinalla.
  2. Ota pois pyöreä suojatulppa ja pistä neulalla sormenpäähän sekä purista esiin hieman verta.
  3. Ime pipetillä 2-3 veripisaraa asettamalla pipetin kärki vereen. Veri imeytyy automaattisesti kapillaari-ilmiön ansiosta pipettiin.
  4. Tiputa 1 pisara verta testikasetin säiliöön (S).
  5. Tiputa sen jälkeen 2 pisaraa puskuriainetta säiliössä olevaan vereen (s).
  6. Odota 5–10 minuuttia ennen tuloksen tarkistamista. Älä odota tuloksen lukemista pitempään kuin 10 minuuttia.Tulosten tulkinta

Mikäli testi antaa positiivien tuloksen, suosittelemme lääkärissä käyntiä lisäselvityksen tekemiseksi.

Copyright @ sinuntestit.fi.


All Rights Reserved


SuomiAsiakaspalvelu: webshop@sinuntestit.fi